Vols incrementar la teva competitivitat? Cartera de serveis d’Acció

18 de Juliol de 2016

A través d’ACCIÓ, l’agencia per la competitivitat de l’empresa, el Govern de Catalunya ofereix línies d’ajuts per donar suport a projectes d’innovació, internacionalització i inversió a Catalunya.


Creixement empresarial i finançament


1. Línia emprèn: L’ICF activa una línia de finançament per emprenedors, autònoms, pimes i comerços per finançar els seus projectes d’inversió o circulant. Banc Sabadell i Caixa Bank comercialitzen els préstecs i avaluen la viabilitat dels projectes presentats, i el Departament d’Empresa i Ocupació garanteix el 70% del risc.
L’import mínim és de 10.000 € i el màxim de 100.000 €, amb un termini de 5 anys (1 de carència i 4 d’amortització, per al retorn del préstec). +info


2. ACCIÓ posa a disposició un Catàleg de Finançament Alternatiu on presenta diferents proveïdors de fons, tant de capital com de deute per ampliar el ventall de possibilitats de finançament de pimes i emprenedors. +info


3. Finançament per impulsar l’emprenedoria corporativa mitjançant préstecs participatius. L’objecte del finançament és desenvolupar un pla de negoci de les petites empreses participants en projectes d’emprenedoria corporativa. Es finançaran les despeses associades al desenvolupament del pla de negoci objecte de la sol•licitud.
Import del préstec: entre 50.000€ i 200.000€ per projecte (sota compliment de requisits i condicions).
Termini de presentació: 27/12/2019 +info


4. ACCIÓ posa a l’abast de les pimes una eina d’autodiagnosi que permet avaluar la situació econòmica i financera comparant-la amb les últimes dades disponibles d’empreses del mateix sector i de dimensió semblant.
Aquesta comparació es realitza mitjançant les dades i interpretació de l’Observatori de la PIMEC.

+info


Internacionalització


Mitjançant el programa de “Cupons a la internacionalització” les empreses poden sol•licitar ajuts a ACCIÓ i destinar-los a posar en marxa projectes d’iniciació a l’exportació.


El cost subvencionable màxim és de 5.000 euros i l’ajut d’ACCIÓ és del 80% de l’import.


Des de Basicgrup informarem de properes convocatòries i t’ajudarem en tot el procés per tirar endavant el teu projecte.+info


Innovació


Per millorar la competitivitat de les empreses catalanes ACCIÓ posa a disposició un servei d’acompanyament que té per objectiu la millora del procés d’innovació de la teva empresa a fi d’incrementar els teus resultats empresarials.


Aquest servei consta de tres fases: un diagnosi, una definició d’actuacions i una tercera fase opcional d’implementació.


Adreçat a les empreses catalanes de més de 4 anys de constitució, amb un mínim de 6 treballadors i amb un equip directiu implicat en el procés d’innovació.+info