El 21 de juliol de 2020, el Consell Europeu va arribar a un acord per impulsar un pla de recuperació per a tots els països europeus pel període 2021-2027 amb un pressupost de 1,0743 bilions d’euros.

Aquest pla de recuperació contempla un nou instrument anomenat Fons Europeu Next Generation EU.

Next Generation EU és un fons europeu de 750.000 milions d’euros (fins a 140.000 milions d’euros per a Espanya) que té com a objectiu,

  • Donar suport als Estats per a inversions i reformes
    • Dotar de mecanismes de recuperació i resiliència
  • Rellançar l’economia i recolzar la inversió privada
  • Aprendre de l’experiència de la crisi

tot posant èmfasi en dues prioritats estratègiques: transició ecològica i transició digital.

Pel que fa la part que li correspon a Espanya, 125.460 milions d’euros aniran destinats a ajuda financera per a inversions públiques i reformes que augmentin la resiliència de l’economia. Concretament 58.160 milions d’euros seran destinats a Subvencions i 63.300 M€ a préstecs.

Des del Departament d’Acció de la Generalitat de Catalunya han creat l’Oficina Next Generation EU on actualitzen tota la informació referent a les subvencions i préstecs del fons europeu. A més, tenen un servei d’alertes personalitzat per tal d’estar al dia d’aquelles convocatòries que són adequades per a una activitat en concret. Adjuntem el formulari on es poden donar d’alta al servei d’avisos.

Des de BàsicGrup els animem a donar-se d’alta al servei d’alertes per tal de no perdre cap oportunitat.

Per altra banda, si els interessa saber de totes les novetats, el govern estatal publica setmanalment un butlletí amb les actualitzacions de la setmana. En aquest enllaç ho podran consultar.

En cas que necessitin assessorament per la gestió de sol·licituds, BàsicGrup resta a la seva disposició.